Tv- en internetabonnement

De verschillende telecomaanbieders in Nederland proberen zoveel mogelijk te luisteren naar wat de huidige gebruikers nodig hebben. Aangezien vaste telefoonlijnen steeds minder worden gebruikt, kiezen steeds meer mensen ervoor om deze uit hun pakket te verwijderen. Daarom bieden nagenoeg alle providers in Nederland een tv- en internetabonnement aan. Eventueel kun je daar soms je mobiele abonnement ook bij onder laten brengen, mocht je dit willen. Als jij geïnteresseerd bent in zo’n abonnement, dan kun je het onderstaande stappenplan en extra informatie gebruiken bij het afsluiten ervan.

Stap 1: een basispakket kiezen

Bij de meeste providers kun je kiezen uit drie basispakketten. Deze bevatten een aantal diensten die je standaard krijgt en voor een vaste prijs. Meestal bestaat het uit internet met een bepaalde snelheid, een aantal zenderpakketten en wat extra opties zoals een televisieapp of terugkijkmogelijkheden. Met dit pakket als basis ga je vervolgens je contract verder uitbreiden, uiteraard voor extra geld. Onderstaande tabel geeft je een voorbeeld van wat Ziggo op dit moment aanbiedt en voor welke prijs.

 

Ziggo Start

·       40 Mbit/s internetsnelheid (kabel)

·       77+ televisiezenders

·       Ziggo Sport

·       TV Gemist

·       Ziggo GO

 

 

Prijs: €45,50 / maand (eerste 3 maand €39,95)

Ziggo Complete

·       200 Mbit/s internetsnelheid (kabel)

·       77+ televisiezenders

·       Ziggo Sport

·       Ziggo Replay

·       Ziggo GO

·       Movies & Series

 

Prijs: €63,50 / maand (eerste 3 maand €39,95)

Ziggo Max

·       400 Mbit/s internetsnelheid (kabel)

·       129+ televisiezenders

·       Ziggo Sport

·       Ziggo Replay

·       Ziggo GO

·       Movies & Series XL

 

Prijs: €83,50 / maand (eerste 3 maand €39,95)

Zelf samenstellen

·       Bepaal zelf je internetsnelheid (kabel)

·       Bepaal zelf je tv-pakket

·       Voeg extra opties toe, zoals Safe Online pakket, Movies & Series, Fox Sports, Filmkanalen, CI+ module, specialistische televisiepakketten.

 

Prijs: vanaf €49,50 per maand

 

Stap 2: uitbreiden

Nadat je besloten hebt welk pakket je nodig hebt, kun je deze uitbreiden met extra opties. Dit geeft je de mogelijkheid jouw abonnement aan te passen op je eigen behoeftes. Bij Ziggo heb je ook de mogelijkheid om je pakket zelf samen te stellen en dit is bijvoorbeeld handig als je veel televisiezenders wilt hebben, maar het langzamere internet voor jou voldoende is. Kijk altijd even hoeveel je zou betalen als je het contract zelf samenstelt, want allicht ben je dan goedkoper uit. Hoe dan ook, de volgende stap is bepalen wat je extra nodig hebt en bij Ziggo krijg je dan de volgende opties:

 

Extra optie Bijzonderheden Prijs per maand
Extra mediabox Een tweede televisie aansluiten met een mediabox €4
Movies & Series XL Onbeperkt films en series kijken op 50 zenders €11,95
Extra CI+ module Tv digitaal kijken op een tweede or derde tv €2
Safe Online Antivirus software €3,95 – €6,95
FOX Sports Verschillende sportpakketten €12,95 – €24,95
Ziggo Sport Totaal Zes live sportkanalen €14,95
Film 1 5 filmkanalen €14,95
Turks 9 Turkse televisiezenders €7,95
Hindi 6 Hindi televisiezenders €15,95

 

Stap 3: afsluiten

Nu rest je alleen nog het contract af te sluiten. Dit doe je gemakkelijk online; bij de provider zelf of via een vergelijkingssite. Je selecteert dan simpelweg alle opties die je in je contract wilt laten opnemen en gaat over tot het afsluiten ervan. Als het goed is ontvang je dan snel een bevestiging van je nieuwe aanbieder met daarin ook de aansluitdatum. Tenzij er tijdens het proces problemen zijn ontstaan kun je dit dus allemaal gemakkelijk en snel online regelen.

 

Hoe vind je de beste provider?

In dit artikel is Ziggo gebruikt als voorbeeld, maar er zijn natuurlijk nog veel meer telecomaanbieders in Nederland die je een televisie- en internetabonnement kunnen verkopen. En deze hebben allemaal een andere inhoud, een andere prijs en andere welkomstacties. Je doet er dus goed aan deze ook te bekijken voordat je overgaat tot de aankoop. De gemakkelijkste manier om dit te doen is via een vergelijkingssite en hiervan zijn er voldoende te vinden. Als je ervoor zorgt dat deze onafhankelijk is, dat er voldoende providers bij de site zijn aangesloten en dat er handige filters worden aangeboden, dan zijn de resultaten objectief en kost dit je ook weinig werk.

 

De voordelen van vergelijken

Natuurlijk kun je ook gewoon de eerste de beste provider uitkiezen en een contract afsluiten. Of je kunt alle websites van de verschillende aanbieders afgaan en daar zelf opzoeken wat er aangeboden wordt. Dit is echter niet erg efficiënt en ook niet erg verstandig. Het gebruiken van een vergelijkingssite heeft namelijk vele voordelen:

  • Je krijgt een overzichtelijke en objectieve lijst van de contracten die door de meeste (soms alle) providers in Nederland op dit moment worden aangeboden.
  • Je ziet in één oogopslag de basisinhoud van de contracten.
  • Met de filters kun je je eigen voorkeuren invoeren. Zo krijg je alleen de relevante resultaten te zien.
  • Via de vergelijkingssite kun je vaak ook direct overstappen of afsluiten.
  • Je kunt op jaarbasis flink besparen als je een vergelijking uitvoert.
  • Vergelijkingssites geven vaak nog veel meer informatie, tips en advies over de huidige telecommarkt.

 

Abonnementen vergelijken

Je kunt hier beginnen met het vergelijken van abonnementen. Pak daarom de link naar onze vergelijker, vul je gegevens in en bespaar ook geld op je internet- en televisieabonnement.