Tv en internet NLE + kosten

Als het tijd is om een nieuw internet- en televisieabonnement, dan heb je in Nederland de keuze uit een tiental aanbieders. NLE is hier één van. NLE, voorheen de Nederlandse Energie Maatschappij, is de grootste onafhankelijke energieleverancier in ons land en nu kun je er dus ook terecht voor je telecomabonnement. NLE biedt alleen all-in-1 pakketten aan, maar voor het telefoongedeelte daarvan betaal je niets. Hier lees je alles over de kosten van de NLE-pakketten en de mogelijkheden die je hebt als je bij hen een abonnement aangaat.

 

De kosten

Bij NLE kun je een basispakket uitkiezen en daar voeg je dan vervolgens extra opties aan toe. Dit is eigenlijk bij elke aanbieder het geval. Bij NLE ben je heel vrij en kun je van alles aan en uitzetten. Hierdoor kun je exact het pakket samenstellen dat bij jouw situatie past. Beneden vind je de prijzen voor de basispakketten die NLE aanbiedt op dit moment.

 

Alles in 1 DSL

·       20, 50 of 100 Mbit/s internetsnelheid

·       100+ televisiezenders

·       100+ radiozenders

·       Gratis wifi-versterker

 

Prijs: €39,95 / maand (eerste 9 maand €29,95)

Alles in 1 glasvezel 50

·       50 Mbit/s internetsnelheid

·       100+ televisiezenders

·       100+ radiozenders

·       Gratis wifi-versterker

 

Prijs: €43,50 / maand

Alles in 1 glasvezel 100

·       100 Mbit/s internetsnelheid

·       100+ televisiezenders

·       100+ radiozenders

·       Gratis wifi-versterker

 

Prijs: €51 / maand)

Alles in 1 glasvezel 500

·       500 Mbit/s internetsnelheid

·       100+ televisiezenders

·       100+ radiozenders

·       Gratis wifi-versterker

 

Prijs: €67,50 / maand

 

  • De goedkoopste optie: als je bij NLE een DSL-internetpakket afsluit, dan krijg je voor €39,95 het snelst mogelijke internet voor jouw woning met een maximum van 100 Mbit/s. Daarbij is standaard een gratis wifi-versterker toegevoegd en krijg je meer dan 100 televisie- en radiozenders. Deze kun je vervolgens zelf uitbreiden met extra pakketten, mocht je dit willen.
  • Gemiddelde prijzen: is er in jouw omgeving glasvezelkabel beschikbaar, dan kun je voor €51 per maand glasvezelinternet ontvangen met 100 Mbit/s upload- en downloadsnelheid. Het basis-televisiepakket blijft hetzelfde, tenzij je besluit extra kanalen toe te voegen.
  • De duurste optie: bij NLE is er ook de mogelijkheid om supersnel internet te krijgen via glasvezelkabel. Ben je een gamer, download je veel of kijk je veel televisie, dan zal je geen problemen hebben met het Alles in 1 glasvezel 500 pakket. Je kunt dan up- en downloaden met een snelheid van 500 Mbit per seconde.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Bij NLE heb je een groot aantal keuzes te maken wat betreft jouw internet- en televisiepakket. Deze hebben allen invloed op de eindprijs, maar geven je ook de mogelijkheid om je pakket exact op je eigen behoeften samen te stellen.

  • Het type internet: de eerste keuze die je moet maken is welk type internet je wilt. Dit is niet altijd een keuze, want nog niet alle huishoudens in Nederland zijn aangesloten op glasvezelkabel. Glasvezelinternet is sneller en stabieler en de pakketten bij NLE zijn hier ook op samengesteld. Een andere fijne bijkomstigheid van glasvezel is dat je even snel kunt uploaden als downloaden.
  • Het basispakket: nadat je hebt besloten of je glasvezelinternet of DSL-internet wilt, kun je een basispakket uitkiezen. Wat betreft DSL zijn deze hetzelfde en kies je enkel een snelheid. Neem je glasvezel, dan heb je de keuze uit drie pakketten. Houd er rekening mee dat iemand die een gemiddelde tijd op het internet zit aan 50 Mbit/s genoeg heeft. Stream je veel of download je wel eens wat, dan is 100 ook al erg snel.
  • De extra opties: als laatste kun je je basispakket uitbreiden met een aantal extra opties. Deze geven je de mogelijkheid je pakket af te stemmen op je eigen behoeften. Je kunt deze pakketten maandelijks aan- en uitzetten al naar gelang je schema en situatie. Onderstaande tabel geeft weer wat je dan bij NLE kunt verwachten.

 

Extra optie Bijzonderheden Prijs per maand
Extra tv-ontvanger Als je nog een of meerdere televisies wilt aansluiten €4
TV Plus 20 extra films en 36 extra zenders €10
Fox Sports Diverse extra sportkanalen naar wens €7,50 – €15
Kids pakket 6 extra kinderkanalen inclusief videotheek €5
Ziggo Sport 6 extra sportkanalen met live wedstrijden €15,50
Turks pakket 8 extra Turkse zenders €7,50
Hindi pakket 6 extra Indiase zenders €15
Duits pakket 10 extra Duitse zenders €2,50
Videoland Unlimited Unlimited toegang tot films en series €8,99
Film1 5 extra filmkanalen €15,50
Belbundels Onbeperkt bellen naar mobiel, vast of buitenland €5 per bundel

 

Interessante bespaartips

Wil je graag een internet- en televisiepakket van NLE aanschaffen, maar wil je proberen de prijs zo laag mogelijk te houden? Dan kun je onderstaande tips gebruiken.

  • Houd het klein: je kunt de extra pakketten te allen tijde toevoegen en weglaten en deze zijn maandelijks opzegbaar. Misschien is het beter om klein te beginnen en alleen een bepaald basispakket te kiezen. Als er dan blijkt dat er echt iets mist, dan kun je daarna altijd een paar extra opties bijvoegen.
  • Vergelijk andere aanbieders: het contract van NLE is aantrekkelijk, maar misschien is er wel een goedkopere en betere optie op de markt voor jou waar je geen weet van hebt. Neem daarom nooit een nieuw contract zonder alle aanbieders met elkaar te vergelijken op een vergelijkingswebsite.

 

Abonnementen vergelijken

Via onze website kun je alvast beginnen met het maken van een uitgebreide vergelijking als je onze vergelijker opent. Je kunt vaak een boel geld besparen als je exact weet wat de markt je te bieden heeft.