Tv en internet Proximus

In België zijn er verschillende aanbieders van telecomabonnementen en Proximus is hier één van. Als jij aan een nieuw abonnement toe bent, dan is Proximus dus een provider waaruit je kunt kiezen. Het is echter nooit verkeerd om ook te kijken naar de andere providers en te zien wat zij je te bieden hebben. Dit doe je gemakkelijk door via een vergelijkingswebsite zoals deze een vergelijking uit te voeren. In de tussentijd kun je hier lezen wat Proximus je allemaal kan bieden.

De kosten

Zoals bij de meeste providers het geval is, kun je ook bij Proximus een basispakket televisie en internet bestellen en hier extra opties aan toevoegen. Deze extra opties betaal je dan maandelijks extra bij je al bestaande lasten. Onderstaande tabel geeft weer wat je dan op financieel vlak kunt verwachten.

Standaardpakket Proximus Extra opties per maand
·       100 Mbit/s internetsnelheid

·       Gratis toegang tot wifi in België en buitenland

·       10GB opslagruimte op de Proximus Cloud

·       80+ televisiezenders

·       Terugkijken met TV Replay

·       Proximus TV app

·       1 decoder

 

 

Prijs: €59 per maand

·       Eenmalige installatiekosten: €56

·       Netflix: €8 – €14

·       Entertainment: €10 – €15

·       Sports: €10 – €17

·       Kids: €6 – €10

·       Adult: €10 – €20

·       BE TV: €4 – €25

·       Extra internetvolume: €5

·       Beveiligingssoftware: €2 – €5

·       Extra decoder: €6

  • De goedkoopste optie: het minste geld ben je bij Proximus kwijt als je een basispakket internet en televisie neemt. Je betaalt dan maandelijks €59 en krijgt hier snel internet plus veel interessante opties bij. Met 80 televisiezenders, een app waarop je te allen tijde televisie kunt kijken via je smartphone of tablet en met gratis wifi op miljoenen hotspots in België en het buitenland kan dit voor jou prima voldoende zijn.
  • Met extra opties: kies je ervoor om enkele extra opties toe te voegen aan je abonnement, dan zal je meer betalen. Hiervoor krijg je dan wel specialistische zenders voor terug, of een extra decoder. Met twee extra zenderpakketten betaal je bij Proximus gemiddeld €79 per maand.
  • De duurste optie: wil je televisie kunnen kijken op meerdere toestellen, wil je ook graag een Netflix abonnement en een aantal extra zenderpakketten, dan ben je al gauw €100 per maand kwijt bij Proximus.

Hoe kun je de kosten laag houden?

In principe is Proximus een aanbieder van een zeer uitgebreid basispakket en kun je bij hen van vele voordelen gebruik maken. Het is echter gemakkelijk om de prijs uit de hand te laten lopen als je begint met het uitbreiden van je abonnement. Gebruik daarom de volgende tips om de kosten onder controle te kunnen houden.

  • Begin klein: terwijl je een abonnement aan het samenstellen bent lijkt het misschien alsof je bepaalde extra’s nodig hebt. In de realiteit kan het prima zo zijn dat je uiteindelijk weinig van die extra’s gebruikt. Begin daarom alleen met een basispakket en kijk hoe dat bevalt. Merk je dan toch dat je meer behoeften hebt, dan kun je die op een later tijdstip laten toevoegen.
  • Wat heb je nodig: vraag jezelf ook af wat je exact nodig hebt. Analyseer hoeveel je televisiekijkt en hoeveel tijd je op het internet doorbrengt. Je kunt door je internetsnelheid te verlagen misschien minder betalen. Of als je toch altijd allemaal op hetzelfde toestel televisiekijkt heb je geen extra decoder nodig. Eventueel kun je altijd nog via een tablet of smartphone kijken, mocht dit nodig zijn.
  • Vergelijk aanbieders: als laatste is Proximus natuurlijk niet de enige aanbieder in België. Maak daarom altijd een vergelijking en kijk welke voor jou het beste is. Je kunt dan blij verrast worden met een goedkoper pakket dat beter bij je past.

De voordelen van vergelijken

Bij de meeste aanbieders sluit je een contract af van één of twee jaar. Als deze is afgelopen kun je kosteloos overstappen naar een andere provider. Daarmee kun je soms tientallen euro’s besparen en je zou gek zijn als je hier geen gebruik van zou maken. Net als dat jouw situatie verandert, veranderen de pakketten en aanbiedingen van de providers ook. Zoek daarom wanneer jouw contract ten einde komt een goede vergelijkingssite op, gebruik de filters om aan te geven wat je nodig hebt en zoek naar de verschillende pakketten op de gehele markt. Zo kun je altijd een pakket uitkiezen dat actueel is, dat misschien goedkoper is en waarmee jij beter uit de voeten kunt. Blijkt uit je vergelijking dat je huidige pakket nog steeds het beste is, dan weet je in ieder geval dat de markt jou op dit moment niets beters te bieden heeft.

 

Abonnementen vergelijken

Via onze website krijg je ook de mogelijkheid om de verschillende abonnementen in België met elkaar te vergelijken. Als je de link naar onze vergelijker kiest kun je hier snel aan beginnen. Deze tool is gratis, gemakkelijk te gebruiken en zal je ongetwijfeld kunnen vertellen wat er op dit moment voor jou op de telecommarkt in België aanwezig is.