Tv en internet vergelijken Consumentenbond

De meeste mensen kiezen ervoor om een nieuw televisie- en internetpakket uit te zoeken via een vergelijkingssite. Dit is ook zeker een goed idee, want deze sites geven je snel en gemakkelijk alle contractmogelijkheden in een handig overzicht. Hieruit kun jij dan een keuze maken, zonder dat je zelf de providers af moet gaan op zoek naar de beste deal. De Consumentenbond heeft ook een vergelijkingstool beschikbaar voor televisie- en internetabonnementen. En, zoals beneden zal blijken, kan de Consumentenbond je helpen aan veel meer dan een simpele vergelijking.

 

Het vinden van een goede vergelijkingssite

Het kan soms lastig zijn om een goede vergelijkingssite te vinden. Als je een eerlijke en betrouwbare vergelijking wilt maken, dan moet deze natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. Omdat de Consumentenbond in het leven is geroepen om de consument met advies bij te staan, is de vergelijker van hen dan ook samengesteld met de consument in het achterhoofd. Dit uit zich op verscheidene manieren.

  • Transparant: de Consumentenbond is op hun website erg transparant over hoe ze geld verdienen. Ze geven duidelijk aan dat ze geen commerciële of politieke bijbedoelingen hebben en leggen uit waar hun winst dan wel vandaan komt. De website van de Consumentenbond is dus onafhankelijk en dit is cruciaal wanneer je op zoek gaat naar een goede site.
  • Brede dekking: vervolgens is het natuurlijk belangrijk dat je bij de vergelijkingssite zoveel mogelijk providers met elkaar kunt vergelijken. Alleen zo kun je een compleet beeld krijgen van het marktaanbod op dit moment. Bij de Consumentenbond vergelijken ze 11 providers, wat op enkele kleine aanbieders na het gehele aanbod is in Nederland.
  • Goede filters: als laatste is het handig als een vergelijkingssite je goede filters aanbiedt. Deze gebruik je namelijk om je zoekresultaten zo relevant mogelijk te maken. Als je de filters goed instelt krijg je alleen de abonnementen te zien die op jouw situatie van toepassing zijn. Bij de Consumentenbond kun je filters toepassen wat betreft de aanbieders, de extra opties, het internet (snelheid, type verbinding) en de televisie (extra zenderpakketten, opnamemogelijkheden of niet, etc.). Dit geeft je voldoende mogelijkheden om je zoekopdracht te versmallen.

 

Naast vergelijken

Aangezien de Consumentenbond van oorsprong geen vergelijkingssite was, kun je er ook terecht voor informatie over je internet- en televisiepakket. Dit kan handig zijn bij het maken van een goede keuze.

  • Testen: bij de Consumentenbond doen ze regelmatig testen onder consumenten om te zien welke provider het beste wordt beoordeeld. Hier kun jij je voordeel mee doen als je twijfelt of als je wilt weten wat anderen van een bepaalde aanbieder denken. In de laatste test kwam XS4ALL glasvezel het beste uit de test, gevolgd door KPN glasvezel, XS4ALL DSL en ZeelandNet/Delta kabelinternet.
  • Informatie: je kunt bij de Consumentenbond ook terecht voor informatie en nieuws op het gebied van telecommunicatie. Zo kun je er lezen over de laatste tv-storing bij Ziggo en de compensatie die sommige klanten daarvoor kunnen krijgen en lees je over bijvoorbeeld digitale televisie.
  • Advies: de Consumentenbond geeft je ook advies over hoe je het beste een goede telecomprovider kunt uitzoeken of wat je moet doen als jouw contract te duur is. Heb je problemen met het maken van een vergelijking of met het kiezen van de juiste filters, dan kun je op de website van de Consumentenbond exact zien hoe je dit het beste kunt aanpakken.
  • Tips: als laatste kun je bij de Consumentenbond voldoende tips vinden voor internet- en televisiegebruikers. Dit is handig als je bijvoorbeeld sneller internet nodig hebt of je hebt een storing en deze wil je zelf proberen te verhelpen.

 

Waarom een vergelijking maken?

Bij de Consumentenbond kun je dus eerlijk vergelijken en vind je tegelijkertijd voldoende extra informatie om je te helpen tijdens en na het proces. Er zijn ook voldoende andere websites waarbij je een vergelijking kunt maken en zo lang deze onafhankelijk is en is aangesloten bij een groot aantal providers, kun je die net zo goed gebruiken. Het maken van een vergelijking heeft grote voordelen en wij raden je dan ook aan dit jaarlijks een keer te doen, als je contract bijna afloopt.

  • Goedkoper: door regelmatig een vergelijking te maken, weet je zeker dat je altijd het goedkoopste contract hebt. Je bespaart jaarlijks soms tientallen euro’s.
  • Actueel: net als dat jij verandert zullen de pakketten van de providers ook met hun tijd meegaan. Door regelmatig een vergelijking uit te voeren heb je dus altijd een actueel contract. Daarnaast kun je zo je pakket altijd opnieuw aansluitbaar maken op jouw behoeften.
  • Aanbiedingen: er zijn vaak interessante aanbiedingen en welkomstcadeaus voor nieuwe klanten. Door over te stappen kun je hier gebruik van maken.

 

Abonnementen vergelijken

Gebruik onze vergelijker en maak ook de eerste stap richting het kiezen van een nieuw pakket. Via de link op deze pagina kun je geld besparen en het beste abonnement uitkiezen voor jouw wensen en behoeften.